Segons fonts municipals, el resultat de l’auditoria es va entregar al president del comitè executiu, Joan Gaspart, al president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, i al mateix William Carnes. L’auditoria, consultada per betevé, conclou que en les liquidacions de despeses de viatges i representació pagades amb la targeta de crèdit del consorci, no hi ha constància de cap autorització ni motivació. Per això, l’informe recull que cal aprovar un sistema de comprovació de les despeses efectuades amb aquesta targeta de crèdit.

En acabar la reunió del comitè executiu, Agustí Colom ha dit que de l’auditoria no se’n pot presumir cap irregularitat sinó “una manca de control intern evident” que caldrà subsanar. Amb tot, el regidor de Turisme ha dit que la investigació s’ampliarà a tots els anys en què William Carnes va ser director general per saber quin és l’abast. “Si hi ha una causa, actuarem, i sinó, no”, ha dit Colom, que ha explicat que l’Ajuntament va encarregar l’auditoria després de detectar que en les contractacions de personal “no se seguien els procediments habituals”.

Gaspart surt en defensa de Carnes

El president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha afirmat que no es pot lligar la dimissió de William Carnes amb l’auditoria de l’Ajuntament perquè ja li havia comunicat feia temps que volia deixar el càrrec. “L’informe no diu que ningú hagi fet cap irregularitat”, ha sentenciat Gaspart, que ha explicat que ha demanat totes les factures per poder demostrar que no hi ha hagut cap actuació incorrecta. “Seguirem amb la promoció turística”, ha dit Gaspart, que ha afegit que “la relació públicoprivada segueix intacta”.

Turisme de Barcelona és un consorci format per l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i la Fundació Barcelona Promoció. William Carnes n’estava al capdavant des del juliol del 2014. Abans, va ser tinent d’alcalde de Promoció Econòmica en l’últim mandat de Jordi Hereu (2007-2011) i regidor fins al 2013. També va ocupar la conselleria d’Agricultura en el primer tripartit (2006). Ara caldrà trobar un nou director general, que s’escollirà per un concurs públic.

Reaccions de l’oposició

En un comunicat, la portaveu adjunta del PDeCAT, Sònia Recasens, ha reclamat “màxima transparència” en esclarir possibles irregularitats, i ha demanat que es nomeni amb rapidesa un nou director general. Recasens ha dit que estaran alerta perquè el govern municipal no aprofiti el cas per qüestionar el model públicoprivat. D’altra banda, el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha dit que els republicans analitzaran “amb lupa” tota la informació sobre el cas i emprendran les accions que calguin per “no posar en perill el prestigi de Turisme de Barcelona”.