L’alcaldessa en funcions, Ada Colau, ha destacat el progrés econòmic de la ciutat dels últims vuit anys durant la inauguració de la Reunió del Cercle d’Economia que s’ha fet aquest dilluns a la tarda a l’Hotel W Barcelona. “Barcelona és una capital internacional especialment ben posicionada per liderar l’economia del futur”, ha dit. Colau ha ressaltat la col·laboració que hi ha hagut entre l’Ajuntament, el teixit empresarial i les entitats ciutadanes per aconseguir fites com ser la seu de la Copa Amèrica l’estiu del 2024 o que Barcelona sigui la seu permanent del MWC.

L’alcaldessa en funcions també ha destacat la recuperació econòmica que viu la ciutat i les bones dades d’atur, a més de la transformació que s’està vivint en espais com el Port Olímpic, el 22@ o la Sagrera i ha sentenciat: “La ciutat està molt ben situada per liderar el futur”.

Colau defensa “governs d’esquerres” per entomar els reptes de futur

Colau, però, no s’ha desvinculat del moment polític d’aquest dilluns —l’endemà de les eleccions municipals i el dia en què s’han convocat les eleccions generals del 23 de juliol— i ha defensat que tots els reptes que té Barcelona “es faran millor amb governs d’esquerres”. Tot i la victòria de Xavier Trias, Colau ha reiterat que els resultats electorals mostren “una amplíssima majoria progressista de 24 regidors i regidores” a qui ha instat a posar-se d’acord. També per al govern de l’estat, Ada Colau ha defensat “acords progressistes” i ha assegurat que ajudarà, des de Barcelona, que aquest acords siguin possibles.