El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dilluns al matí que “ERC no té cap interès ni voluntat d’oferir l’alcaldia al PSC” i ha fet una crida a “recompondre consensos amb l’independentisme”, després de l’anunci d’eleccions generals per al 23 de juliol. Junqueras ha comparegut davant dels mitjans de comunicació l’endemà del 28-M i després d’analitzar els mals resultats d’ERC a Barcelona.

El líder d’ERC recorda que “som una força independentista”

El president d’ERC s’ha adreçat directament a Xavier Trias i ha assegurat que és ell “a qui li correspon prendre la iniciativa” per engegar negociacions. El líder d’ERC ha afirmat que “la seva posició és clara”, ha recordat “que nosaltres som un partit independentista” i que aquesta és la seva prioritat. També ha dit que “el que no tinc tan clar és si Trias vol arribar a un acord amb Collboni”.

Sobre les eleccions generals, Junqueras ha dit que les assumeixen “amb el compromís de sempre: la defensa del nostre país”. Ha assegurat que ERC és “el millor antídot davant de la dreta i l’extrema dreta de Vox i el PP”. El líder republicà també ha recordat que “en almenys una ocasió” el PSOE ha facilitat una investidura al PP.

Maragall insisteix que “Trias ha de liderar” les converses

El candidat a l’alcaldia, Ernest Maragall, s’ha pronunciat en la mateixa línia que Junqueras i ha insistit que “és Trias qui ha de liderar” les converses després del 28-M. En una entrevista a betevé, Maragall ha afirmat que Trias “té la legitimitat” per ser la llista més votada. “El que no és admissible és el que va passar el 2019, quan una majoria antinatural va pactar”, ha afirmat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?