Barcelona en Comú no descarta fer alcalde el candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni. Ho ha dit el número dos de la candidatura dels comuns a les eleccions municipals 2023, Jordi Martí, en una entrevista a TV3. Martí ha assegurat que “els comuns estem disposats a parlar-ne”. Sosté que “els números canten” i permeten un govern progressista (sumant els regidors de PSC, BComú i ERC) que s’haurà d’explorar. “Com? Això s’ha de mirar amb calma” ha dit el candidat.

En aquest sentit, en una roda de premsa posterior, Martí ha apel·lat al candidat republicà, Ernest Maragall, i li ha demanat prudència per “pensar com podem ser més útils“, davant l’avançament de la dreta. “Hem de donar un missatge des de Barcelona a tot Espanya”, ha dit Martí. I ha afegit: “si Barcelona és l’única capital important espanyola que té la possibilitat de tenir un govern progressista i d’esquerres, no hauríem d’abandonar aquesta possibilitat per tactisme electoral”.

Segons Martí, el resultat de les eleccions deixa una majoria de 24 regidors entre les forces d’esquerres, “que haurien de donar continuïtat (amb els matisos que calguin) al procés de transformació que s’han anat consolidant en els últims vuit anys”. “Fins ara, hi havia un govern de 18 regidors i aquestes dues forces polítiques tenen ara 19 regidors”, ha afegit, “per tant, tan legítimes poden ser altres possibilitats com apostar per un govern d’esquerres“.

Per Martí, l’entrada de Vox a l’Ajuntament “genera inestabilitat i soroll”. Per això, considera necessari una reflexió profunda sobre la millor manera d’administrar el resultat electoral. “Nosaltres ho farem buscant majories progressistes”, ha dit.

Respecte a la convocatòria avançada d’eleccions generals per al 23 de juliol, Martí considera que són un nou repte que haurem d’encarar” i ens agafa amb la “gent preparada per afrontar-ho”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?