L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha assegurat que la connexió del tramvia i la reforma de la Diagonal poden ser realitat en un termini de sis anys. En un col·loqui al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, Colau ha dit que per fer-ho possible cal que la Generalitat s’hi impliqui i ha acusat el conseller Damià Calvet d’aturar aquesta infraestructura. “Amb Josep Rull hi havia acord; Calvet no ho està posant fàcil”, ha afirmat.

Colau ha defensat que la unió dels tramvies per la Diagonal és “viable, imprescindible i una demanda ciutadana” i ha rebutjat l’opció del bus elèctric -com defensen altres grups- per falta de capacitat. Segons l’alcaldessa, després de l’acord del ple de l’Ajuntament, ara és la Generalitat qui ha de moure fitxa. Colau ha vinculat la connexió del tramvia amb la reforma de la Diagonal, una actuació que creu que és necessària per “passar del gris al verd”.

Ada Colau enginyers

Transport públic gratuït: electoralisme

En el mateix col·loqui, l’alcaldessa i candidata de BComú ha qualificat d’electoralista la proposta del socialista Jaume Collboni d’oferir transport públic gratis en episodis d’alta contaminació. “Siguem seriosos, això s’ha de finançar”, ha dit Colau, que ha assegurat que el PSC no volia congelar tarifes. També ha criticat la proposta de Manuel Valls d’estudiar la gratuïtat del transport públic i li ha retret que no conegui com funciona el finançament d’aquest servei.