La CUP Capgirem Barcelona rebrà el suport del sindicat de taxistes Elite Taxi a les eleccions municipals del 2019. Aquest dijous s’ha anunciat que el número 10 de la CUP a Barcelona serà el vicepresident de l’entitat, Cesc Roca. El portaveu d’Elite, Tito Álvarez, i altres membres del sindicat han seguit des de la primera fila la conferència política dels anticapitalistes per arrencar la precampanya.

Elite Taxi candidatura CUP

A més de Roca, el diputat cupaire Carles Riera i les exdiputades Mireia Vehí i Isabel Vallet també integraran -de fet, tancaran- la llista de la CUP Capgirem Barcelona. En concret, Riera en serà el número 41; Vehí, la número 40, i Vallet, la número 39. D’aquesta manera, la formació anticapitalista ha reservat els últims llocs a la llista a diputats de la CUP al Parlament durant les tres últimes legislatures.

“Una llista de lluitadors”

En la presentació, Cesc Roca ha justificat el suport a la CUP perquè la lluita del taxi “és una lluita social perquè tothom tingui una feina digna”. També ha reclamat que “Barcelona sigui punta de llança del règim del 78”. El gruix central de la llista electoral cupaire l’ocuparan representants de diferents col·lectius i lluites.

Seran 10 persones, entre les quals hi ha Cesc Roca. A més d’ell, hi haurà un representant del col·lectiu jove (Luca Reventós), una membre de la lluita per l’habitatge (Susana Naranjo) o una representant del col·lectiu feminista (Cel Martín), entre d’altres. La cap de llista, Anna Saliente, ha defensat que és “una llista de lluitadors”, de persones “desconegudes perquè no som a les agendes ni a les tertúlies”, però ha defensat que “som a altres llocs, com les assemblees d’habitatge, els CDR i els comitès de vaga feminista”.