Després que aquest dilluns a la tarda l’Estat i la Generalitat hagin anunciat que ja han tancat un acord per ampliar l’aeroport, entitats socials i ecologistes s’hi han mostrat en contra. És “lamentable i incoherent amb els objectius de reducció d’emissions”, comenta Adrián Fernández, coordinador de la campanya de mobilitat de Greenpeace. “Esperàvem que les administracions es prenguessin més seriosament els objectius per fer front a la crisi climàtica”, afegeix.

La plataforma Zeroport també s’ha mostrat decebuda amb l’anunci i considera que la Generalitat “s’ha posat de perfil” davant d’un projecte que no beneficia el territori. A més, lamenta que fa uns mesos el govern català declarés que condicionava el projecte a la protecció de l’espai natural de La Ricarda i, en canvi, ara, hagi signat l’acord. “No hi podem confiar“, comenta l’Elena Idoate, membre de la plataforma.

Tot i això, la plataforma Zeroport considera que encara no està tot dit i que estarà molt pendent de tots els passos que encara cal seguir abans que el projecte pugui tirar endavant. A més, alerta que les entitats socials i ecologistes continuaran mobilitzant-se i, de fet, ja ha convocat una protesta per al 19 de setembre.