El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat l’acord entre Estat i Generalitat per avançar en l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. “Celebrem el triomf del sentit comú“, ha dit el socialista. En un tuit, ha afirmat que és una “magnífica notícia” per a Barcelona i Catalunya i insisteix que el projecte permetrà convertir l’aeroport en un “‘hub’ intercontinental”.

Collboni destaca que l’ampliació de l’aeroport permetrà atreure inversions i generar “milers de llocs de treball”: “El nostre futur està en joc”, ha assegurat. Ara bé, també s’ha compromès a treballar perquè el projecte “garanteixi els estàndars europeus de sostenibilitat ambiental“. L’allargament de la tercera pista proposada per Aena suposa envair l’espai natural de La Ricarda i, per tant, requereix l’aval de la Comissió Europea. “Estem convençuts que creixement i sostenibilitat poden anar plegades“, ha dit.

El socialista creu que aquest acord històric, tal com l’ha qualificat el mateix Collboni, posa fi a “anys de paràlisi” i demostra que el diàleg és “la via per fer avançar Barcelona, Catalunya i Espanya”.

Diferents posicions entre els socis de govern

La posició del govern de Barcelona els darrers mesos sobre l’ampliació de l’aeroport ha estat diferent entre els dos socis, comuns i socialistes. D’una banda, la formació de l’alcaldessa, Ada Colau, ha rebutjat frontalment diverses vegades el projecte inicial plantejat per Aena, mentre que Collboni l’ha defensat però “amb exigències” en matèria de respecte amb el medi ambient.

Aquestes diferències s’han vist en votacions a comissions a l’Ajuntament de Barcelona.

Bonet veu “perfectament compatible” una ampliació sostenible

La tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet (PSC), també celebra l’acord per ampliar la infraestructura i ho considera una “molt bona notícia” que permetrà “que Barcelona i el seu aeroport es converteixin en un ‘hub'” i diversificar així l’economia. Ara bé, Bonet veu l’acord com un “punt de partida” a partir del qual caldrà treballar per entomar el repte de “ser també un ‘hub’ de sostenibilitat”. “Hem de ser capaços de preservar el nostre entorn”, ha apuntat la socialista, i ha conclòs: “És perfectament compatible, senzillament cal treballar-hi”.