La Cambra de Comerç de Barcelona “celebra” el principi d’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’aeroport de Barcelona-el Prat. En un comunicat, l’entitat creu que aquest projecte permetrà que “aquesta infraestructura clau per a l’economia catalana esdevingui un ‘hub’ de vols intercontinentals”, i desbloquejarà una inversió de 1.700 milions d’euros.

La corporació també veu amb “molts bons ulls” que l’acord incorpori la construcció d’estacions de tren d’alta velocitat a Girona i Reus connectades amb Barcelona. Destaca que aquesta és una mesura que havia reclamat per garantir un model aeroportuari que cohesioni el territori i descongestioni el Prat. La Cambra també valora positivament “que les obres busquin en mínim impacte mediambiental possible sobre l’espai de La Ricarda”, tot i que l’acord no concreta com es farà, i que calgui el vistiplau de la Comissió Europea.

Foment també es mostra satisfet per l’acord

La patronal Foment del Treball també s’ha mostrat satisfeta amb l’acord. El seu secretari general, Salvador Guillermo, ha explicat que és “molt escaient, perquè l’aeroport de Barcelona és un peça essencial per l’economia catalana”.

Guillermo també ha declarat que no hi ha d’haver “cap mena de dubte de la garantia mediambiental“: “En el cas en què no es faci el que s’ha de fer o no es permetrà o no es donarà el vistiplau de la Comissió Europea”. Ha afegit, però, que en cas que hi hagi algun tipus d’afectació està convençut que serà “degudament compensada”.

CCOO demana participar en el pla director

Comissions Obreres també valora “la possibilitat que una inversió tan important pugui concretar-se per a Catalunya”. Tot i això, el sindicat reclama participar en la definició del pla director per poder garantir la sostenibilitat ambiental i també laboral i social del projecte.

“Pel sindicat és important que el model de mobilitat i transport sigui sostenible, vertebri el territori i respecti el medi ambient”, assegura en un comunicat. També que es garanteixi “la generació de treball estable i de qualitat amb salaris digne”. Una situació que, segons CCOO, avui no es compleix.