Dijous no va poder ser, però la reunió entre Jaume Collboni i Ada Colau per explorar un possible acord de govern sí que s’ha fet posteriorment, de manera discreta. La líder de BComú ho ha confirmat aquest dissabte a la tarda durant la manifestació en suport a Palestina i s’ha mostrat optimista després de la trobada. “Ens hem vist amb l’alcalde Collboni i he de dir que valoro més positivament aquesta reunió que d’altres”. Colau ha afirmat que la opció prioritària de Collboni “és un govern tripartit progressista” i que per això està “una mica més esperançada”. L’exalcaldessa ha assegurat que “Junts no és la seva principal opció”.

L’última reunió entre l’alcalde i la líder dels comuns va ser a l’octubre i des d’aleshores han tingut converses informals. Collboni afirma que les trobades per parlar sobre la governabilitat de la ciutat s’han de mantenir amb “una certa discreció”.

Trobades també amb ERC

Tot plegat arriba quan divendres, la presidenta del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany, va admetre que aquests últims dies s’han “intensificat” les converses amb l’alcalde, Jaume Collboni, per parlar de la governabilitat de Barcelona. Colau, de fet, ha valorat positivament aquesta trobada amb els republicans.