L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que allargui la moratòria de desnonaments. “És una obligació moral i política“, ha dit Colau en la missiva que ella mateixa ha compartit a les xarxes socials. Lamenta que els darrers dies s’han vist “imatges molt dures i inhumanes” a la ciutat de llançaments executats que deixen les famílies “sense alternatives i amb un futur incert“.

En l’escrit, Colau recorda que aquests dies està havent-hi desnonaments perquè s’estan executant aquells que es van impulsar just abans de la pandèmia. El 2 d’octubre finalitzarà la moratòria de desnonaments de lloguer de les famílies que es troben en una situació “extrema” de vulnerabilitat; una data que, per Colau, “suposa una espasa de Dàmocles per a centenars de famílies“, a les quals demana donar una “resposta immediata”.

L’alcaldessa considera que “mai i menys en el context actual” de pandèmia s’haurien de produir imatges com les vistes aquest dimarts a l’Eixample. “És una qüestió de mínims”, ha apuntat en un tuit.

Ja fa uns dies que el govern municipal va fer pública la petició davant dels mitjans de comunicació i ara l’ha oficialitzat amb la carta a l’executiu central.