El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, creu que l’empresonament dels líders independentistes és un “obstacle” per restablir el diàleg. Collboni ha assegurat aquest dijous a Ràdio 4 i a La 2 que “si volem guanyar democràticament l’independentisme, hem de treure del camí el que impedeixi trobar una solució dialogada i acordada”. Jaume Collboni ha afirmat que l’anunci del Govern espanyol de tramitar les peticions d’indult dels presos independentistes no és res nou perquè és el “preceptiu” quan hi ha sol·licituds d’indults.

El dirigent municipal del PSC descarta la via de l’amnistia que reclamen els partits i entitats independentistes amb l’argument que “no és plantejable en un estat de dret consolidat com l’Estat espanyol”. “Hi ha una via plausible que és la que s’està plantejant ara i que s’ha d’explorar”, ha afegit.

Ernest Maragall a Collboni: “Alliberi els presos”

El líder del Grup Municpal d’ERC, Ernest Maragall, ha respost a Collboni que si el fet que hi hagi presos obstaculitza el diàleg “que els alliberi, perquè ho té fàcil“. Maragall  ha recordat que el dia de la Mercè és el “dia dels captius” i que el que hauria d’estar fent Jaume Collboni és “anar a parlar amb el seu govern” i “amb la justícia d’aquest Estat” perquè prenguin les mesures immediates d’alliberament. Maragall també ha dit que “volem l’amnistia avui”  i “no un indult que s’estudiaran seguint el procediment durant mig any”. Finalment Maragall ha dubtat de si “expressar que els captius són un problema és un exercici de cinisme, de ceguesa o les dues coses”.