L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat molt preocupada per les conseqüències que podria tenir el tancament de l’oci nocturn: “Ens preocupa que es respecti la convivència a tots els barris, però, en especial, a Ciutat Vella, el Born, la Barceloneta i els entorns de les platges“, ha dit, i per això, ha afegit que “nosaltres reforçarem dispositiu policial” i també ha avançat que han parlat amb la Generalitat perquè s’incrementi la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra en aquestes zones.

L’objectiu és evitar situacions d’aglomeracions i situacions que puguin afavorir el contagi.

No es permetrà. No es pot venir a Ciutat Vella a descontrolar-se. El cap de setmana no està permès anar al centre de la ciutat a aglomerar-se
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

També aquest dimarts, el regidor Eloi Badia havia explicat que el govern municipal ha engegat reunions per “pensar mecanismes, tant a la platja com a la resta de l’espai públic” per fer front a les botellades. I, en aquest sentit, Colau ha concretat que aquesta mateixa tarda tenen una trobada interna per posar fil a l’agulla.

“No s’han de produir aglomeracions. Les situacions d’excés del relaxament és el que hem d’evitar de totes totes”, ha insistit Colau. I ha fet especial referència a la pressió creixent a l’atenció primària.

Els joves conviuen amb altres persones de més edat que podrien acabar contagiades. També, quan hi ha un nivell de contagis tan elevat hi ha més risc que sorgeixin altres variants, i això afecta a tothom
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Per tot plegat, ha demanat “un últim esforç” fins que es completi el procés de vacunació.