L’alcaldessa, Ada Colau, ha comparegut per explicar els canvis en el cartipàs municipal acompanyada del tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, que deixa l’Ajuntament de Barcelona. Subirats es jubila i es retira de la primera línia política. L’àrea de Cultura passarà a mans de Jordi Martí, que reforça el pes en el govern municipal ja que mantindrà Presidència, Pressupost i Pla de Barris.

Colau ha agraït la tasca de Subirats, per la seva implicació en el projecte de de ciutat i per haver decidit “enfangar-se” i integrar-se en el govern municipal.

“Ha estat un honor treballar en el meu Ajuntament”

L’encara tinent d’alcalde de Cultura ha explicat que es jubila tal com tenia previst, abandonant també la feina acadèmica a la universitat per dedicar més temps a escriure llibres i articles. Ara bé, Joan Subirats ha deixat clar que no es retira de la política i només abandonarà la responsabilitat directa al consistori. Subirats ha afirmat que continuarà implicat en el projecte de Barcelona en Comú. I també ha agraït l’oportunitat de participar al govern municipal fent una feina que “ha estat tot un honor i en la qual he après moltes coses”.

Agraïment al llegat de Subirats

Colau ha posat de relleu el caràcter tossut i dialogant de Joan Subirats i el seu llegat impulsant el Pacte per la Cultura, les biennals del pensament i ciència i, especialment, la gestió que va fer durant la pandèmia “posant la cultura al centre”. A més, l’alcaldessa ha remarcat que la política necessita més perfils com el de Subirats, acadèmic i intel·lectual i amb el compromís per enfangar-se en la transformació de la ciutat.

Martí assumeix Cultura i deixa l’Eixample

El regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí, assumirà la tinença d’alcaldia de Cultura quan Subirats deixi el càrrec després del consell plenari del mes de juliol. Martí mantindrà el control de les finances municipals i del Pla de barris com fins ara, però deixarà de ser regidor del districte de l’Eixample. Martí té una llarga trajectòria a l’Ajuntament. En el mandat anterior va ser gerent municipal i en l’últim govern socialista va ser delegat de Cultura.

La marxa de Subirats farà entrar Pau González, número 11 a la llista de Barcelona en Comú a les municipals del 2019, que fins ara ha estat conseller dels comuns a Horta-Guinardó. González assumirà la regidoria de l’Eixample i reforçarà l’àrea d’Educació. Està previst que el nou regidor entri al consistori al mes de setembre.