La coalició Front Republicà, formada per Poble Lliure, Pirates de Catalunya i Som Alternativa, ha fet el seu primer gran acte de campanya a Barcelona. Després d’aconseguir més de 21.000 avals per presentar-se a les eleccions generals del 28 d’abril,  aquest diumenge han presentat els candidats i les línies essencials del projecte.

Aquestes tres formacions han decidit unir-se per presentar una candidatura de bloqueig a qualsevol govern que no accepti l’autodeterminació i no rebutgi la monarquia. Volen ser la veu de la gent que va sortir al carrer el primer d’octubre i reclamen la derogació de l’article 155 i 135 de la Constitució Espanyola.

En el seu primer discurs com a cap de llista del Front Republicà, Albano Dante Fachín ha volgut tenir unes paraules per a qui era el seu company de partit fa uns mesos, Jaume Asens. Li ha recriminat que digués que Catalunya no avançaria si no ho feia Espanya. Fachín li ha contestat: “És a l’inrevés, Jaume, si tenen una possibilitat de derrotar el Borbó els nostres companys d’Andalusia, és perquè farem la República Catalana”. I li ha recordat que ja hi ha veus que des de Madrid tenen aquest discurs, defensant que la República Catalana pot ser una bona oportunitat per l’Estat espanyol.

El cap de llista per al Front República, ha explicat que saben que no ho tenen fàcil aquest pròxim mes, però s’ha compromès a treballar de valent per tirar endavant el projecte. Assegura que confia que el Front Republicà serà la gran sorpresa de les eleccions d’aquest 28-A. En el discurs, Fachín ha confessat que sap que amb quatre diputats no aconseguiran la independència, però defensa que poden tenir un paper clau i que no cediran a cap xantatge. “La República Catalana només serà possible quan tres milions de persones tornin a sortir al carrer per fer un nou 1 d’octubre o 3 d’octubre”, ha sentenciat.

Español defensa que són la veu per tirar endavant el mandat de l’1 d’octubre

Qui més aplaudiments ha aconseguit ha estat el número cinc de la llista per Barcelona, Roger Español. L’activista que va perdre un ull durant les càrregues del primer d’octubre, ha defensat que mai havia militat a cap partit però que ara era el moment de fer un pas endavant. “Necessito fer alguna cosa i involucrar-me més per tirar endavant el mandat de l’1 d’octubre” ha explicat Español, mentre afirmava que des del referèndum no ha parat de recórrer el país, escoltant la gent represaliada i els seus familiars, per això defensa que vol ser la veu de tota aquesta gent.