denuncies

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit aquest dilluns que la policia ha interposat més de 650.000 denúncies per incomplir el confinament des que es va decretar l’estat d’alarma. Segons Interior, la mesura no té una finalitat “recaptatòria” sinó de “conscienciació” davant de la situació de crisi provocada pel coronavirus.

Multes als més insolidaris

Marlaska ha insistit durant la roda de premsa d’aquest dilluns que l’incompliment del confinament el realitza una part petita de la població perquè la majoria dels ciutadans són solidaris i compleixen amb les restriccions imposades. En aquest sentit, el ministre ha dit que la mesura no té una voluntat “recaptatòria” sinó que busca “conscienciar” la ciutadania i hi ha afegit que les multes s’interposaran amb agilitat perquè els infractors han posat en perill la salut dels altres.

Sobre el destí dels diners recaptats, ha dit que primer caldrà cobrar-les totes i que després s’abordarà amb el Ministeri d’Hisenda quina finalitat tindran. “Quan toqui es parlarà”, ha insistit.

La conscienciació de la ciutadania

Marlaska també ha assegurat que durant el primer dia del retorn a la feina —a algunes comunitats com Madrid— no hi ha hagut incidents remarcables, un fet, ha dit, que demostra que la ciutadania està conscienciada. Sobre el repartiment de 10 milions de mascaretes als accessos del transport públic, ha explicat que se n’han distribuït en 1.500 punts de les comunitats autònomes on avui ja era laborable i que hi han participat 4.500 efectius, entre ells policies, Protecció Civil i voluntaris de la Creu Roja.