La revista en línia de sèries ‘Serielizados’ continua la seva col·laboració en el programa ‘Plaça Tísner‘ recomanant aquesta setmana una tria de comèdies que s’han estrenat aquí recentment. Guillem F. Marí, director editorial de la revista, i Alba Pascual Sen, redactora en cap, ens seleccionen les cinc sèries que consideren més importants d’aquest gènere: ‘Muertos S.L.’, ‘Soñando en negro’, ‘Girls5eva’, ‘Big Boys’ i ‘Ted’. Pots veure al vídeo la secció sencera.

‘Muertos S.L.’ [2024]

Alberto Caballero, Daniel Deorador, Julián Sastre, Nando Abad i Araceli Álvarez

Els creadors de ‘La que se avecina’ han apostat per explicar com és treballar en el món de les funeràries des d’un humor macabre. La sèrie comença seguint el dia a dia de l’encarregat de l’empresa (Carlos Aceres) quan el propietari del negoci mor i el substitueix la seva vídua.

Els treballadors són un plegat de personatges extravagants que van des d’una recepcionista hipocondríaca i que té tanatofòbia, al gendre del propietari que vol convertir el negoci en un gimnàs.

Movistar Plus+

‘Soñando en negro’ [2024]

Adjani Salmon, Dani Moseley, Jo Martin i Demmy Ladipo

Aquesta nova comèdia de la BBC amb el segell d’A24 explica la història de Kwabena (Adjani Salmon), un home negre “millenial” que intenta convertir-se en director de cinema a Londres mentre ho combina amb el seu tediós treball del dia a dia.

La sèrie fa una reflexió de la concepció blanca sobre la identitat negra i va néixer el 2018 en format websèrie. Més tard, l’episodi pilot per a la BBC va guanyar el BAFTA a talent emergent.

Filmin

‘Girls5eva’ [2021]

Sara Bareilles, Busy Philipps, Paula Pell i Renée Elise Goldsberry

Les quatre actrius protagonistes formen part d’una banda musical de noies a l’estil Spice Girls durant els anys 90 que tenen una segona oportunitat quan una jove estrella les imita.

La sèrie juga constantment a contraposar l’actualitat amb la seva fugaç carrera de joves, amb un discurs crític en aspectes com el feminisme, l’abús o simplement criticant la música i cultura pop dels anys 90 i 2000.

Netflix

‘Big boys’ [2022]

Dylan Llewellyn, Jon Pointing, Camille Coduri, Izuka Hoyle i Olisa Odele

Dins la categoria del “sad-com”, la sèrie explica la historia del tímid Jack (Dylan Llewellyn), un adolescent que ha passat l’últim any tancat a casa per la mort del seu pare.

La primera setmana d’universitat, el Jack coneix el Danny (Jonathan Pointing), el seu company d’habitació, un estudiant amb el qual desenvoluparà una improbable i curiosa amistat tot i trobar-se en extrems aparentment oposats de “l’espectre de la masculinitat”.

Filmin

‘Ted’ [2024]

Max Burkholder, Seth MacFarlane, Giorgia Whigham, Alanna Ubach i Scott Grimes

Seth MacFarlane ha recuperat el Ted, un osset de peluix addicte a l’alcohol i la marihuana que apareixia en una pel·lícula que ell va dirigir al 2012.

Ara, el propi MacFarlane ens porta als dies del Ted i el seu amic humà, John Bennett, durant l’època d’institut, als anys 90.

Són set capítols amb humor groller, moltes referències de cultura pop, temes políticament incorrectes i paraulotes d’allò més enrevessades.

SkyShowtime / Movistar Plus+