Van començar l’any 2013 a Madrid. Els sis membres del grup van anar viure junts a una casa als afores i, segons expliquen al programa ‘Plaça Tísner‘, Club del Río són abans “una colla d’amics, gairebé família, que no pas una banda de música”. Potser aquest és el secret de la consolidació d’aquest projecte que compleix una dècada, i de l’acceptació que han tingut entre el públic de la seva generació sobretot a la capital de l’estat.

Convivint passen coses que alimenten la connexió que puguem tenir com a banda a l’hora de posar-nos a tocar”
Juan Serra, Club del Río

Segons Esteban de Bergia, veu i guitarra, “és una bona notícia que passin els anys i seguim en la dinàmica de grup”. Ja no viuen junts, però, Juan Serra, veu, bateria i percussions, assegura que tornen a compartir casa quan graven els discs perquè “passen coses que alimenten la connexió que puguem tenir com a banda a l’hora de posar-nos a tocar”.

‘Todo alrededor’, nou disc

Els dos músics interpreten en acústic ‘Mística voraz’, el darrer senzill del seu nou disc, “Todo alrededor“. Produït per Brian Hunt, asseguren que és l’àlbum “més rocker” dels que han fet fins ara i que, per exemple, la guitarra elèctrica ha pres el protagonisme a l’acústica.

Publicat de manera independent, a l’LP trobem influències com Fleet Foxes, Radiohead i Mac de Marco, i un tractament minuciós de les veus i les harmonies vocals, un dels principals trets d’identitat del conjunt.

L’escena catalana vista des de Madrid

A part de demanar-los que ens toquin un tema en directe, aprofitem per preguntar-los com veuen l’escena musical catalana des de Madrid. Serra la percep “més oberta a Europa i contemporània” i “amb la riquesa del català que comporta que hi hagi una indústria aquí”. Per la seva banda, De Bergia destaca que volen contribuir a “crear ponts” entre ambdues ciutats perquè “hi ha un talent increïble” i, de fet, ja han col·laborat amb músics catalans com yes I M i Faneka.