Queden tot just 15 dies per a la diada de Sant Jordi i ja es van coneixent els detalls de com serà la celebració a Barcelona del dia del llibre i la rosa. Aquest dilluns, la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters han donat els detalls de la diada d’enguany. Una de les novetats és que la Rambla recuperarà el protagonisme per Sant Jordi. Les parades tornaran a ocupar tota la superfície del passeig, des de la plaça de Catalunya fins a la rambla de Santa Mònica. “No podíem no ser a la Rambla, que és el bressol de tot”, ha explicat en una entrevista al ‘bàsics’ Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters.

El sector del llibre es mostra molt optimista i assegura que, pel que fa a les vendes, estaran satisfets si són similars a les del 2023, que van ser molt bones. “Teníem 186 parades el 2017 i aquest 2024 en tindrem 435, que són més que l’any passat, quan vam batre el rècord de la història”, ha assenyalat Marín.

“Molt optimistes pel que fa a la venda de roses”

Pel que fa a les roses, el Gremi de Floristes de Catalunya explica que mantindran el preu de l’any passat i que la sequera no hi tindrà cap afectació. “Molt optimistes pel que fa a la venda de roses. És un dia laborable, hi entren en joc les empreses, i tot això ens fa pensar que sigui bo”, ha explicat Joan Guillén, president del Gremi de Floristes. A més, ha afegit que el gremi té intenció “d’erradicar les bosses de plàstic de les roses”.

Els floristes, però, lamenten la permissivitat amb els permisos per instal·lar parades de roses per Sant Jordi i expliquen que la venda no professional fa que es llencin mig milió de roses.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?