Plaça Tísner‘, l’espai de cultura de betevé, s’ha sumat a l’onada d’homenatges i mostres de condol des de l’àmbit cultural, periodístic i també polític a la mort el 28 de març de l’Anna Pérez Pagès. I, per recordar-la, ha triat com a símbol el sofà vermell de l”Àrtic’, en el qual la periodista va entrevistar tantes persones del món de la cultura.

Durant nou anys, hi van seure artistes i professionals del sector cultural del nostre país, en un espai que va dirigir i després també va presentar. Des d’aquest seient, l’Anna Pérez Pagès, més coneguda com a “Peigis”, va defensar la necessitat que la cultura ocupés el lloc que li pertocava a la televisió pública, en horari de màxima audiència i amb temps suficient per a la conversa, el debat i la reflexió.

Un programa dedicat a l’Anna

El programa ha començat amb un editorial especial per a aquesta ocasió en què la Laura Sangrà ha destacat com l”Àrtic’ “va ser la prova que un oasi cultural era possible a les pantalles i el seu llegat per a betevé és incontestable”. Per això, ha dit: “Sempre tindrem l’Anna molt present en tots els programes que fem i en el lema amb què ella es va voler acomiadar: ‘La vida és millor si ballem totes juntes’“.

Precisament, aquest ‘Plaça Tísner’ ha acabat amb una banda sonora molt especial per a l’Anna Pérez Pagès. Es tracta de la música que va triar la periodista per acomiadar-se: el ‘Go west’ del grup Pet Shop Boys. Una música que ha acompanyat un vídeo de diferents imatges promocionals del seu programa i també amb algunes reflexions que va fer des de l”Àrtic’.

Continuar el llegat a betevé

Per acabar, des del ‘Plaça Tísner’ es vol deixar constància de la intenció del programa de mantenir el llegat de l’Anna per reivindicar que la cultura segueixi tenint un lloc central, cabdal i predominant a betevé. A més, es vol destacar aquesta manera de gaudir de la cultura a foc lent i sense presses, en un món, el de la comunicació, en què massa sovint la velocitat és el botxí de la conversa i l’anàlisi.