La periodista cultural Anna Pérez Pagés ha mort la matinada d’aquest dijous. Referent de l’ecosistema cultural barceloní que tant s’estimava, Pérez Pagès deixa una trajectòria de més de vint anys dedicats a informar i divulgar sobre cultura. Els darrers anys ho ha fet des de betevé, on va aterrar el 2008 amb Joan Barril al programa ‘QWERTY’ i on va capitanejar durant prop d’una dècada l’‘Àrtic’, un espai de referència en el panorama cultural de la ciutat. Una de les darreres aparicions d’Anna Pérez Pagès en aquesta casa va ser al programa especial de Sant Jordi de 2023.
De la ràdio a la televisió
Pérez Pagès no s’imaginava que acabaria treballant a la televisió. De petita, la seva passió era la ràdio, tot i que es va decantar per estudiar filologia anglesa a la Universitat de Barcelona. Quan va acabar, va entrar al segon cicle de periodisme a la Pompeu Fabra i després va complir el seu somni de treballar a la ràdio. Primer a Gràcia i un temps després a la redacció de programes de la COM, on va presentar i dirigir diversos espais. Allà va conèixer Joan Barril, que li va proposar fer el salt a la televisió com a reportera del programa de literatura ‘QWERTY’, a betevé.
Va ser una època molt bonica. Treballes parlant de llibres, entrevistant escriptors…”
Una dècada al sofà vermell de l”Àrtic’
Les arts escèniques eren una altra de les passions de Pérez Pagès. Això ha fet que durant anys hagi apostat per donar un espai al teatre en un mitjà generalista com és la televisió. Va dirigir i presentar el programa ‘A escena’, de betevé, un espai de reportatges i entrevistes amb una mirada molt personal a la cultura de casa nostra. Posteriorment, el 2013, va fer el salt a l”Àrtic’, un magazín cultural diari a la televisió pública de Barcelona, on va asseure al famós sofà vermell els noms més destacats del panorama cultural del país. Amb aquest format, Pérez Pagès i tot l’equip van ser reconeguts amb un premi ARC de la indústria musical.
Una vida dedicada a la comunicació
A més de la seva feina a betevé, la periodista va col·laborar amb molts altres mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, TV3, RAC1, Ràdio 4 i ‘El Periódico’. També va dirigir tallers de comunicació cultural i xarxes socials a la Universitat Pompeu Fabra i a la Biennal de Venècia.
El seu lligam amb el periodisme cultural la va dur a presentar i moderar multitud d’actes. Unes de les seves últimes aparicions a betevé va ser en el programa especial de Sant Jordi el 2023 i en els videopòdcasts que va presentar sobre els principals festivals de la ciutat.
Des de betevé lamentem profundament la mort de l’Anna, una professional extraordinària, un referent del periodisme cultural i, sobretot, una companya immensament generosa d’esperit i de tracte.