De moment és només un desig dels companys de professió i del gran cercle d’amics dins l’àmbit cultural que aquest divendres han acomiadat la periodista Anna Pérez Pagès. La proposta informal passa per dedicar una butaca vermella del Teatre Lliure amb el seu nom. La iniciativa vol reconèixer la figura de Pérez Pagès des del sector cultural que tant estimava.

En cas que la proposta es formalitzi, el patronat del Teatre Lliure s’ha compromès a estudiar-la, segons ha pogut saber betevé. Si aquesta s’accepta, Anna Pérez Pagès seria la primera persona que tindria una butaca dedicada a la platea de l’emblemàtic teatre.

Una “resurrecció dels valors” pels quals lluitava

La idea ha sorgit d’amistats properes a la periodista cultural i de moment ha estat ben rebuda per la resta d’amics i companys, segons ha explicat a betevé Itziar González, arquitecta i activista política que va compartir amb Pérez Pagès una etapa al programa ‘Àrtic’ com a col·laboradora.

“Volem reclamar que en el Teatre Lliure hi hagi una butaca amb el seu nom, crec que la ciutat i el món del teatre li deu“, afirma González. En aquest sentit cal recordar que Anna Pérez Pagès era una butaca fixa als teatres de Barcelona. “L’Anna era una dona incombustible, la seva mort és també una resurrecció dels valors pels quals ella lluitava“, afegeix.

La proposta de la butaca no ha estat l’única que ha sorgit aquest divendres per retre homenatge a la periodista, també s’ha plantejat posar el seu nou a una beca, màster o premi com a reconeixement no només a ella, sinó també al periodisme cultural.