La mort de la periodista Anna Pérez Pagès està generant una onada de reaccions i mostres de condol des de l’àmbit cultural, periodístic i també polític. A través de les xarxes socials, nombrosos companys de professió i de l’àmbit editorial, musical i escènic han destacat la seva trajectòria. L’actor Enric Cambray ho ha il·lustrat amb una emotiva imatge del sofà del programa ‘Àrtic’ de betevé buit.

Les principals sales del país com el TNC, l’Auditori, el Poliorama, la Sala Beckett o Teatre Lliure també s’han sumat al dol destacant que Anna Pérez Pagès “ha estimat les arts escèniques com ningú”.

També alguns festivals de la ciutat com el Cruïlla o el Sònar s’han mostrat consternats per la mort de la periodista barcelonina.

Des del món de la comunicació, els seus companys de betevé han recordat la seva energia i professionalitat. El director de la casa, Sergi Vicente, ha destacat que a betevé “estem especialment tristos” i que hem perdut “un referent del periodisme cultural”.

També els periodistes Roger Escapa, Sílvia Cóppulo, Sergi Picazo, Carles Costa, Toni Vall i Pere Vall han mostrat la seva consternació i han destacat la seva entrega. Paraules d’escalf de companys de feina com Gemma Ruiz, Toni Puntí, Jofre Font o Rosa Badia.

Reconeixement institucional

Mostres de condol també a escala política. Dins l’àmbit municipal, l’alcalde, Jaume Collboni, la presidenta del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany, i també el portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, s’han sumat a les mostres de condol.

També ho ha fet la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha destacat que era una persona “apassionada per la cultura que va dedicar tota la vida a difondre-la”.

Referent cultural a betevé

En la seva trajectòria periodística, Pérez Pagès es va convertir en referent de l’ecosistema cultural barceloní. Després de passar per la COM, va fer el salt a la televisió junt amb Joan Barril, com a reportera del programa de literatura ‘QWERTY’, a betevé, el 2008.

Durant gairebé una dècada, va capitanejar l”Àrtic’, un espai de referència en el panorama cultural de la ciutat. Una de les darreres aparicions d’Anna Pérez Pagès en aquesta casa va ser al programa especial de Sant Jordi del 2023.