La Barcelona Eurovision Party 2024, la festa eurovisiva que portarà artistes d’arreu d’Europa a la ciutat, es podrà veure en directe i en exclusiva a betevé. La gran cita dels eurofans a Barcelona se celebrarà aquest dissabte, 6 d’abril, a partir de les 20.30 h, al Sant Jordi Club. La festa, presentada per Nina, Àlex Marteen i Giuseppe di Bella, és una de les que serveixen de prèvia al festival d’Eurovisió del maig, que enguany es farà a Malmö, Suècia. En els darrers anys, l’Eurovision Party de Barcelona ha anat guanyant ressò i enguany hi actuaran 15 participants d’Eurovisió 2024.

Al ‘bàsics’ hem volgut analitzar l’impacte d’aquestes festes prèvies al festival, el posicionament de Barcelona i què significa un festival que ha tornat a moure masses i generar comunitat. De fet, OIivier Grau, organitzador de la Barcelona Eurovision Party, explica com va néixer la idea. Explica que des que es van plantejar el projecte van anar a proposar-lo a l’Ajuntament de Barcelona amb la idea de fer una “aposta de ciutat per crear una cosa més gran que un petit concert, fer un format de festival o un esdeveniment de ciutat que pugui atreure gent de tot arreu”.

“Eurovisió fa molta comunitat”

Les festes d’abans del festival s’han convertit en un moment clau per als eurofans. Per Àlex Marteen, artista i un dels presentadors de la festa, “és tan important la connexió d’un artista amb el públic abans d’Eurovisió que com ho facin al mateix festival”.

“No tots els països seleccionen el seu candidat de la mateixa manera i n’hi ha que ho fan amb un videoclip i les prefestes ajuden a veure si en realitat el cantant aguanta“, afegeix el periodista Marc Garcia, col·laborador d’Eurovision-Spain.com i eurofan. 

Marteen considera que Eurovisió va tornar a agafar embranzida amb ‘Operación Triunfo’ i la participació de Rosa López i que realment ha generat una gran comunitat LGTBI: “Fa molta comunitat per a gent que no ha tingut mai una comunitat. No estem convidats a l’esport, per exemple, doncs fem la nostra”.

“És un dels anys que el festival està més obert”

Sergio Segura, periodista i eurofan, fa 21 anys que segueix el festival i enguany té clara la seva aposta: “Hi ha un país que ens agrada moltíssim, que és França, i estarà a la festa de Barcelona d’aquest dissabte”. Ara, té ocupats els matins fins a Eurovisió vigilant com pugen i baixen les apostes de cada cantant: “Jo cada dia entro a les apostes fins al festival”.

Per Marc Garcia, enguany hi ha un grup de cinc o sis països amb uns percentatges semblants i això significa que “és un dels anys que el festival està més obert”.