A l’hora d’escriure ‘Angèlika’, el dramaturg Josep Galindo va prendre com a punt de partida uns fets reals, “els atacs de grups ecologistes a obres pictòriques de museus famosos, com ‘La Gioconda’ o ‘Els gira-sols’, explica a un equip del ‘Plaça Tísner‘.

Què passaria si una icona de la pintura èticament inqüestionable com el ‘Guernica’ fos destruïda?”
Josep Galindo, autor i director de l’obra ‘Angèlika’

I en transformar-los en discurs teatral va decidir portar-los a l’extrem: “Què passaria si una icona de la pintura èticament inqüestionable com el ‘Guernica‘ fos destruïda?” Aquest és el punt de partida d’un muntatge trepidant que parla de la família i de la corrupció. 

Una activista indomable

“Angèlika és indomable, una jove que lluita pels seus ideals i sap en quin món vol viure”. Així descriu l’actriu Mariona Esplugues el seu personatge, una interpretació que compagina amb la docència al Centre Superior d’Art Dramàtic Eòlia i el reconeixement per haver rebut el premi actriu revelació de Teatre Barcelona 2023. Comparteix escenari amb Carla Pueyo, José Pedro García BaladaRosa GalindoMarc AriasPol Forment.

Entreteniment i reflexió

L’anècdota de la destrucció serveix a Galindo per arribar a la categoria: “Com la política aprofita un fet com aquest per treure’n rèdit“. ‘Angèlika’ és una obra satírica que deriva en tragèdia, un muntatge que aposta per l’entreteniment però també per una reflexió que se serveix en diferents capes: “Barreja la història de l’art, la història de la corrupció i la història d’una família que acaba sent la metàfora de la societat”, apunta el dramaturg.

Batibull d’emocions

“El públic més jove es pot veure seduït per un discurs contemporani amb molt ritme i molt estimulant“, afegeix Galindo, i admet que tenen percepcions i recepcions molt diferents d’aquest muntatge: “Gent que es diverteix molt i al final es queden en xoc, gent que surt trasbalsada emocionalment i d’altres que fan un viatge intel·lectual“. Per viure en primera persona aquest batibull d’emocions, ‘Angèlika’ es pot veure al Teatre Eòlia fins al 14 de gener.