avió vueling

El director d’Operacions de Vueling, Oliver Iffert, ha denunciat que les reiterades convocatòries de vaga per part del comitè del personal de terra d’Iberia “busquen utilitzar com a ostatges els nostres clients”, cosa que ha qualificat d’“inacceptable”, i afirma que demanaran “compensacions” al seu proveïdor.

El personal de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat anirà a la vaga el 21, 22, 23 i 24 de setembre per reclamar la conversió a fixos del voltant de 400 contractes temporals i noves contractacions que alleugin la seva càrrega de treball. Fa uns dies els representants dels treballadors d’Iberia van anunciar una tongada més d’aturades tots els dilluns des del 30 de setembre al 18 de novembre.

El directiu de Vueling recorda que a l’aeroport de Barcelona, “en plena temporada d’estiu, s’han sofert sis jornades de vaga i els nostres clients i els nostres treballadors s’estan preparant per suportar noves aturades fins al novembre, començant aquest pont de la Mercè”.

“Aquest tipus de mobilitzacions no només afecten l’activitat diària dels nostres més de quatre mil treballadors -els quals estan demostrant una gran capacitat de gestió i professionalitat durant aquestes dures jornades- sinó que, a més, limiten el nostre esforç per oferir als nostres clients un servei a l’altura de les seves expectatives i dels nostres estàndards”, afegeix Oliver Iffert.

Vueling demana disculpes als seus clients

Vueling, aerolínia amb seu a Barcelona, pertany com Iberia al grup IAG. La aerolínia catalana demana disculpes als seus clients “per aquesta situació totalment aliena a la nostra companyia” i diu que la companyia té l’objectiu de “disposar d’un major control a totes les competències, però especialment en aquelles que afectin directament la nostra proposta de valor”.

Per aquesta raó, adverteix que, vista la gravetat de la situació de conflictivitat contínua, “ja hem començat a estudiar diferents alternatives per evitar en la mesura del possible situacions d’aquestes característiques en el futur”.

La companyia també ha assegurat que “requerirem legalment al nostre proveïdor compensacions econòmiques”.