vaga Ryanair 2022

Primer dia de vaga de pilots de Ryanair. Els treballadors han convocat aquesta protesta per mostrar el desacord amb el tancament de les bases de Girona, Tenerife sud, Gran Canària i Lanzarote. L’aturada s’allargarà fins al 22 de setembre i coincidirà amb la dels tripulants de cabina, convocada per a aquest divendres i diumenge. Segons el sindicat espanyol de pilots Sepla, la decisió de la companyia irlandesa podria comportar l’acomiadament de 500 empleats, entre ells 150 pilots.

Ryanair espera operar amb normalitat

L’aerolínia ha qualificat la protesta de “lamentable i injustificada” i ha assegurat que la “majoria” dels pilots i de la tripulació de cabina seguirà els torns de treballs establerts i no donarà suport a l’aturada. Per tant, la previsió de Ryanair és que els vols operin amb normalitat. D’altra banda, l’empresa ha convidat els sindicats a reprendre les negociacions, ja que la decisió de tancar les bases no es canviarà “per moltes vagues sense sentit que es convoquin”.

Iberia, de vaga

L’operació sortida del pont de la Mercè a l’aeroport del Prat podria complicar-se amb la vaga del personal de terra d’Iberia. Treballadors i empresa han intentat acostar posicions fins a 10 vegades. La d’aquest dimecres també ha acabat sense acord i es produeix l’endemà d’una altra reunió de cinc hores en la qual es va parlar de la creació d’una comissió de treball per pactar noves condicions de feina per la plantilla de l’aeroport del Prat. Aquesta proposta, però, no ha estat suficient per solucionar un conflicte que fa més d’un any que s’allarga i que ha provocat aturades durant tot l’estiu.