En Mikel és un usuari de la bicicleta a Barcelona. La utilitza des de fa més de 10 anys per fer tots els seus trajectes per la ciutat: passejar, anar a la feina… I n’està convençut: “Dona llibertat, fas esport” i, a més, és econòmic i no contamina ni fa soroll.

Per anar a la feina, fa ruta per l’avinguda de Madrid, on no hi ha carril bici. No vol envair la vorera i opta per anar per la calçada, tot i que reconeix que circular amb cotxes, motos i autobusos “és perillós i, més d’una vegada, m’he emportat algun ensurt”.

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”Altres opcions per moure’s per la ciutat” color=”black”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”455513″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”452958″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”451837″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]

“Bicipantuflos” i “salmons”

Reconeix que no tots els ciclistes són cívics, ni respecten els senyals o els semàfors. A aquests els anomena “bicipantuflos” i afirma que “ens creen mala imatge a la resta de ciclistes”. També hi ha “salmons”, que són tots aquells (en bicicleta o patinet) que circulen per un carril bici contra direcció. “L’incivisme a Barcelona és una qüestió de persones, no de vehicles“, conclou.

Totes les seves experiències damunt la bicicleta, en Mikel les recull en el compte de Twitter @mikel-bcn, en què es pot trobar des de denúncies fins a consells per fer un bon ús de la bicicleta per la ciutat.