En Mikel és un usuari de la bicicleta a Barcelona. La utilitza des de fa més de 10 anys per fer tots els seus trajectes per la ciutat: passejar, anar a la feina… I n’està convençut: “Dona llibertat, fas esport” i, a més, és econòmic i no contamina ni fa soroll.

Per anar a la feina, fa ruta per l’avinguda de Madrid, on no hi ha carril bici. No vol envair la vorera i opta per anar per la calçada, tot i que reconeix que circular amb cotxes, motos i autobusos “és perillós i, més d’una vegada, m’he emportat algun ensurt”.

Altres opcions per moure's per la ciutat

“Bicipantuflos” i “salmons”

Reconeix que no tots els ciclistes són cívics, ni respecten els senyals o els semàfors. A aquests els anomena “bicipantuflos” i afirma que “ens creen mala imatge a la resta de ciclistes”. També hi ha “salmons”, que són tots aquells (en bicicleta o patinet) que circulen per un carril bici contra direcció. “L’incivisme a Barcelona és una qüestió de persones, no de vehicles“, conclou.

Totes les seves experiències damunt la bicicleta, en Mikel les recull en el compte de Twitter @mikel-bcn, en què es pot trobar des de denúncies fins a consells per fer un bon ús de la bicicleta per la ciutat.