Multes als patinets elèctrics

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, i altres tècnics de l’Ajuntament s’han tornat a reunir amb 25 empreses de patinets elèctrics de lloguer compartit per treballar en la redacció d’una normativa que reguli el sector. Mentre no hi hagi una normativa l’Ajuntament ha prohibit operar a totes aquelles empreses sense llicència. Ara mateix només hi ha una companyia que té regularitzada la situació i que circula pels carrers de Barcelona des del mes de juliol.

Per contra, hi ha una empresa que, tot i no tenir permís municipal, té patinets en circulació i acumula multes per deixar patinets lligats en ancoratges públics de bicicletes a diferents punts de la ciutat. Segons l’Ajuntament de Barcelona, aquest funcionament contradiu l’ordenança que regula els vehicles de mobilitat personal, que fixa que les empreses han d’incorporar sempre el servei d’un guia i s’han d’assegurar que els usuaris utilitzin casc i estiguin preparats per conduir-los.

El govern ha intensificat l’ofensiva per fer complir la prohibició i en les darreres setmanes ha immobilitzat una part de la flota de patinets de la companyia. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va explicar a betevé que la previsió és tenir a punt l’ordenança a partir de la primavera del 2020 i que hi ha voluntat de negociar-la amb les empreses interessades.