Vestíbul estació de Sants

Tornen les mobilitzacions a Renfe. Només dues setmanes després de l’última vaga al servei, aquest divendres la mobilitat en tren torna a estar marcada per una jornada d’aturades convocada pel sindicat CGT a trens de Rodalies, regionals i també en AVE i llarga distància. Segons Renfe, fins a les 12.30 h el seguiment de l’aturada ha estat del 2,8 % i no hi ha hagut incidències.

Es calcula que la vaga afectarà 28.231 viatgers a tot l’estat en una jornada de moviment de viatgers excepcional per tres motius: és un dia laborable, comença alhora el cap de setmana i, a més, és el tret de sortida de les vacances de Nadal.

Pel que fa als serveis mínims, a Rodalies es diferencien les hores punta i les hores vall: entre les 6 i 9.30 h i les 17 i 20.30 h circularan el 66 % dels trens. La resta de la jornada circularà un de cada tres trens.

En el cas de la llarga distància i l’alta velocitat, circularan en total el 90 % del trens i, en el cas de l’Avant, el 63 % dels combois previstos inicialment.

Cues i molt moviment a l’estació de Sants

A l’estació de Sants, una de les que concentra més operacions, aquest divendres al matí s’han registrat força cues i ha estat constant el moviment de gent al vestíbul. També en algunes andanes s’hi han concentrat nombrosos usuaris mentre esperaven el tren. La majoria, però, com que ja havien començat les vacances han optat per prendre-s’ho amb resignació. Tot i aquests problemes puntuals, segons Renfe ni a Sants, ni tampoc a la resta d’infraestructures de la xarxa ferroviària, no s’hi ha registrat cap incidència.

Andanes plenes vaga Renfe

 

L’estat de les negociacions

La tria del dia és estratègic per part de la CGT que, amb aquesta vaga, vol denunciar les “privatitzacions” i les “externalitzacions” que considera està tirant endavant la companyia. A més, també es queixen d’una falta de personal a la plantilla. Tot i això, el sindicat reconeix que després de l’aturada del 5 de desembre hi ha hagut “petits apropaments” amb Adif i Renfe, tot i que en cap cas no s’ha avançat prou ―diuen― com per desconvocar la vaga d’aquest divendres.