Renfe ha confirmat a betevé que els preus dels bitllets del nou servei d’AVE de baix cost entre Madrid i Barcelona oscil·laran entre els 10 i els 60 €. La venda dels bitllets, segons ha avançat el president de Renfe, Isaías Táboas, en una entrevista a ‘La Vanguardia’, funcionarà de la mateixa manera que el sistema “revenue” dels avions, és a dir, amb un percentatge de preus més baixos per als usuaris que comprin primer. Els bitllets es podran adquirir a partir de gener.

Aquest nou servei de l’AVE entre Barcelona i Madrid es dirà AVLO i començarà a funcionar el 6 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa. En un principi hi haurà dos serveis diaris, amb la intenció que a finals del 2020 puguin passar-ne a cinc, i que a partir del segon any el servei comenci a donar beneficis. El temps del trajecte entre Barcelona i Madrid serà el mateix que amb l’AVE convencional.

Sense cafeteria ni classe preferent

Segons ha explicat Renfe a betevé, aquest preu més barat del bitllet és possible gràcies a l‘eliminació del vagó del bar de l’AVE, que es substituirà per màquines de venda al llarg del tren. Traient la cafeteria es guanyen un 20 % de places amb els mateixos costos. A més, també s’eliminarà la classe preferent i, en el seu lloc, es passarà dels tres als quatre seients per fila, fet que incrementarà encara més l’oferta de places.

El nou servei de l’AVE neix amb la voluntat de captar clients entre els 3,5 milions de persones que actualment fan el trajecte entre Barcelona i Madrid en cotxe, el mig milió que ho fan en bus, i els 2,5 milions que trien l’avió.