Aquest dijous ha estat un dia d’aturades a Renfe, tot i que la convocatòria no ha tingut molta afectació per als passatgers, que han patit retards d’entre 15 minuts i una hora. Amb la convocatòria de vaga, el sindicat CGT vol denunciar una política de “privatitzacions i externalitzacions” per part de l’empresa. Els serveis mínims fixats en el 40 % per Rodalies, 63 % per la mitja distància i el 90 %  per l’alta velocitat s’han complert. Des de la CGT han denunciat que els serveis mínims decretats han estat excessius i que Renfe “s’està carregant el dret a la vaga”.

L’aturada ha coincidit amb un cap de setmana llarg pel festiu del dia de la Constitució. A tot l’Estat, Renfe ha suprimit 155 trens, 28 dels quals de llarga distància. Els viatgers amb bitllets afectats per la vaga parcial poden sol·licitar un canvi o un reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. En el cas que s’hagi adquirit el bitllet d’un tren suprimit, s’ofereix la possibilitat de viatjar en un altre comboi en l’horari més proper.

La vaga es tornarà a repetir el 20 de desembre, coincidint amb l’inici de les vacances de Nadal. El sindicat CGT acusa l’empresa de manca de voluntat de diàleg. De fet, no és la primera vegada que convoquen aturades per aquest motiu; ja ho van fer durant l’operació tornada de vacances d’estiu.