Entre els usuaris s’hi barreja la resignació i l’esceptisme sobre la capacitat de totes dues parts d’arribar a un acord. El conflicte laboral entre la direcció de TMB i el comitè d’empresa encara el tercer mes de vaga sense que s’intueixi una solució a curt termini. La setmana passada, l’alcaldessa Ada Colau va anunciar un reforç en l’equip negociador de l’Ajuntament amb les incorporacions del gerent municipal, Jordi Martí, i el coordinar de Serveis de l’Àrea Metropolitana, Eduard Saurina. Tot i això, encara no s’ha marcat cap data per una primera reunió amb aquests nous interlocutors. El president del comitè d’empresa, Pere Ramon, assegura “estar a l’expectativa per veure si serveix per a alguna cosa”.

Vaga de metro… i vaga de Bicing

Per segon dilluns consecutiu, les aturades al metro coincideixen amb una nova jornada de la vaga del Bicing, que encara el 10è dia d’alteracions dels 15 programats per al mes de juliol. Les aturades dels treballadors són entre 8 i 12 h, de 16 a 20 h i entre les 23 i les 3 h i afecten, sobretot, la reposició de les bicicletes en les estacions. Això fa que moltes de les parades de la zona sud de la ciutat estiguin plenes i no s’hi puguin deixar les bicis i, en canvi, a la zona nord costi de trobar-ne una de disponible.

Dilluns vinent, començaran obres a l’L1 i l’L3

Si el conflicte laboral es manté, dilluns vinent la 13a jornada de vaga al metro coincidirà amb dues obres importants al suburbà. El mateix dilluns, 31 de juliol, començaran les obres a l’L1 i està previst que es talli el servei de metro entre les estacions de Torres i Bages i Fondo durant tot un mes. A partir d’aquest dissabte, 29 de juliol, també començaran les obres a l’L3 i es tallarà el servei entre Vall d’Hebron i Canyelles, fins al 14 d’agost.