El Bicing viu la primera jornada de vaga

El comitè de vaga assegura que el seguiment és total i atura el servei

La primera aturada parcial dels treballadors del Bicing per denunciar precarietat laboral provoca esperes de fins a 40 minuts per aparcar el vehicle a plaça de Catalunya. La primera franja de la mobilització ha començat a les 8 h i s'ha allargat fins a les 12 h. Les següents aturades estan convocades entre les 16 i les 20 h i entre les 23 i les 3 h.

Una quarantena de treballadors del Bicing s'han concentrat a primera hora davant la seu central del servei. Allà han establert un piquet informatiu i s'han assegurat que no sortien camions de reposició. A la concentració, els treballadors han mostrat una pancarta amb el lema "Bicing en vaga. Prou precarietat econòmica i laboral".  Després s'han traslladat a la plaça de Sant Jaume.

Coincidint amb la franja d'aturades de la tarda, els treballadors han portat el seu malestar, de nou, a les portes de l'Ajuntament. Després d'aquesta segona protesta el gerent de l'Ajuntament, Jordi Martí, els ha rebut per conèixer de primera mà les seves reivindicacions.  

 

 

En les franges de vaga les estacions es mantenen operatives però l'aturada afecta els serveis de distribució i manteniment de les bicicletes. Un dels símptomes més clars de l'aturada és la distribució irregular de les bicis en la xarxa d'estacions de la ciutat. En aquest mapa es pot veure clarament com les estacions de la part baixa de la ciutat han quedat plenes.

La mobilització té dues reivindicacions molt clares: un augment del sou i una millora de la protecció dels riscos laborals. Des de la CGT, el sindicat que ha convocat la vaga, denuncien que els treballadors cobren un sou d'entre 700 i 950 euros des que es va posar en marxa el servei fa 10 anys. Un salari que consideren que no compensa l'esforç que requereix la feina, ja que cada treballador ha de carregar o descarregar a pols cada dia unes 200 bicis d'uns 25 quilos.

La d'aquest dimecres és la primera jornada de vaga des que es va posar en marxa el servei i la primera de les 15 que s'han convocat per al mes de juliol. Les aturades es repetiran fins al 31 de juliol amb l'excepció dels dimarts i dijous.