Tots els grups de l’oposició han demanat la dimissió de la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, que d’altra banda ha rebut el suport dels dos partits del govern. La votació per apartar Vidal del càrrec s’ha fet a petició d’ERC, que ha demanat que sigui l’alcaldessa que assumeixi les negociacions per acabar amb el conflicte del metro. El govern i la resta de l’oposició, que hi ha votat a favor, han criticat que els republicans presentin aquesta proposició al plenari de l’Ajuntament, mentre a l’Àrea Metropolitana, on ERC és al govern, aposta per reforçar la figura de Mercedes Vidal.

El president d’ERC al consistori, Alfred Bosch, ha dit que el seu grup entén que l’alcaldessa “s’ha d’arremangar” i ha etzibat a Ada Colau que “si no acaba amb la crisi, la crisi acabarà amb vostè”. Des del Grup Demòcrata, Jordi Martí, ha titllat la vaga de situació insostenible i ha assegurat que Vidal “no necessita reforç, sinó ser apartada”, en referència a l’anunci que es va fer aquest dijous de noves incorporacions a l’equip negociador del conveni amb els treballadors. Ciutadans i el PP han criticat el procés negociador, i María José Lecha, de la CUP, ha carregat contra Colau “perquè ha volgut tancar files”.

Des del govern, la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, ha criticat als republicans que mentre formen part del govern a l’Àrea Metropolitana, des d’on s’estan duent a terme les negociacions del conflicte del metro, a l’Ajuntament “presenta una proposició sense solucions i que està presentada en cau personal”, li ha etzibat a Bosch. Els socis de govern del PSC també han donat suport a Vidal i ha lamentat que Bosch “no vulgui sumar esforços per trobar una solució.”