Colau, acompanyada de la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha insistit que no entén que encara no s’hagi arribat a un acord ni que el comitè no hagi portat la proposta a aprovació de l’assemblea de treballadors perquè tot el que hi ha sobre la taula són millores respecte al punt de partida, tant en salaris, com en internalitzacions i reducció de la temporalitat.

El president del comitè d’empresa, Pere Ramon, ha dit a betevé que celebren les noves incorporacions a l’equip negociador perquè ja havien demanat un canvi en els interlocutors. Ramon explica que la voluntat dels treballadors continua sent la de negociar per arribar a un acord.

Unes negociacions encallades

Dilluns passat va ser l’onzè dia de vaga al metro, que es fa al llarg de tres franges horàries durant cada jornada. Aquesta vaga indefinida va començar el 24 d’abril. Aleshores els sindicats denunciaven que s’avançava molt poc en les negociacions sobre el nou conveni. En les últimes setmanes l’estat de les converses havia empitjorat, i estaven del tot encallades. La direcció de TMB demanava als representants dels treballadors que portessin la seva oferta a votació de l’assemblea. El comitè d’empresa, per la seva banda, reclamava millores en les contractacions. L’última mesura de pressió de TMB va ser retirar 32 euros al mes a tots els treballadors , que s’havia fet com a avançament  del conveni que s’està negociant.

Aquesta setmana les dues parts han mostrat la seva predisposició a negociar, però entre retrets. Els treballadors van acusar la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, de mentir en dir que s’oferia un increment de sou del 7 %, els treballadors explicaven que era del 4,5 % en quatre anys. Mentre que el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, deia que l’oferta de l’empresa arribava al límit pressupostari i que si s’anava més enllà es posava en risc la qualitat del servei.

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, ja s’ha referit a l’anunci de l’alcaldessa. Trias considera que incorporar un alt càrrec com Jordi Martí, de la vella guàrdia, suposa una desautorització a la regidora Mercedes Vidal. Ho ha dit a “La tarda de Barcelona” de betevé91fm.

Escolteu-ho aquí: