“Volem tenir la possibilitat de negociar”

. Això és el que asseguren els membres del Comitè d’Empresa de TMB, que consideren que s’havia avançat en les negociacions amb l’empresa i que aquest “és el camí” a seguir. Per Pere Ramón, president del comitè, l’acord és “assumible” i no entén les declaracions de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, en què assegura que no farà més propostes als treballadors.

Ramón acusa Mercedes Vidal de “mentir” i de “posar bastons a les rodes” en el procés negociador. Assegura que la regidora de Mobilitat no diu la veritat quan afirma que la millora salarial ha estat el tema de discussió principal per al comitè de vaga, i insisteix a dir que “no és una interlocutora vàlida” per resoldre aquest conflicte. El president del comitè d’empresa assegura que han treballat “incansablement per fer propostes” però que la resposta de l’empresa sempre ha estat rebutjar-les“No hem incomplert ni hem dificultat les negociacions”, diuen, i, per tant, no preveuen l’opció d’un laude obligatori.

A més, defensen que la majoria de propostes, com per exemple el calendari d’internalització, solucionar la “precarietat dels nous torns” o aconseguir la conciliació familiar, tenen un “cost ínfim” o, en alguns casos, “cap mena de cost”.

En una entrevista a betevé aquest dimarts l’alcaldessa, Ada Colau, va tornar a mostrar suport a Vidal. Colau considera que el problema d’aquest conflicte “no és el qui sinó el què”, i assegura que “cada vegada que hem estat a punt de tancar el conveni hi ha hagut una demanda més”.