Segons el Servei Català de Trànsit, a les 18 h ja havien tornat a l’àrea metropolitana 470.000 vehicles dels més de 600.000 que està previst que tornen. És a dir, ja han tornat un 75 % de la gent prevista. Ho estan fent de forma molt esglaonada, fet que no ha generat retencions importants a la xarxa viària. A més, aquest dilluns al matí no hi ha hagut accions dels CDR a diferència de diumenge, quan van aixecar les barreres de quatre peatges perquè els conductors hi passessin sense pagar.

A la tarda el trànsit s’ha complicat  a l’autopista C-32 a Sitges. Els CDR de la zona han tallat durant 20 minuts la carretera per aixecar les barreres del peatge i els conductors hi puguessin circular gratuïtament. L’acció ha provocat fins a 6 quilòmetres de retencions a la C-32 i 5 quilòmetres a la C-31.

Des del CDR Begues asseguren  que la seva acció només consistia a aixecar les barreres. Afirmen que han desconvocat l’acció quan, segons ells, els Mossos d’Esquadra han tallat l’autopista.

Amb aquesta acció els CDR han continuat les protestes que ja es van iniciar aquest diumenge obrint les barreres dels peatges de la Roca del Vallès, el Vendrell, l’Hospitalet de l’Infant i Sant Vicenç del Castellet.

Dia fort a l’aeroport

L’Aeroport de Barcelona-el Prat, en canvi, afronta aquest Dilluns de Pasqua com el dia més fort de tota la Setmana Santa. Estan previstos 1.016 vols, dels més de 10.000 que hi ha hagut al llarg de tot el període de vacances. En total, aquesta Setmana Santa s’han ofert 1.880.000 places. L’arribada i sortida dels viatgers ha coincidit amb la vaga que està fent el sector de la restauració a les instal·lacions aeroportuàries.