Aquest diumenge i dilluns són els dies amb més vols de tota la Setmana Santa

. Aena calcula que s’efectuaran més d’un miler de vols cadascun d’aquests dos dies. Diumenge hi ha programats 1.007 aterratges i enlairaments, mentre que dilluns s’esperen 1.016. Unes xifres una mica superiors a les de l’any passat per aquestes dates. 

Molts barcelonins han aprofitat per viatjar tres o quatre dies, però a destins propers, dins de l’Estat o a Europa. Alguns han decidit tornar diumenge per poder celebrar el dia de la mona amb la família, sobretot els que s’estrenaven com a padrins. Molts dels que han vingut de vacances a Barcelona ja han tornat perquè dilluns, en molts indrets del territori espanyol, és dia laborable.

Hi havia cues de vehicles per arribar a la T1 i l’anar i venir de maletes han estat constants a l’aeroport aquesta última setmana. En total, aquesta Setmana Santa es faran més de 10.000 operacions. Aquests dies festius, des de l’aeroport del Prat s’han ofert un total de 1,9 milions de seients. I és que per Setmana Santa s’esperava un 7 % més de turistes estrangers que l’any passat i un 5 % més de turistes de la resta de l’estat.

 

Vaga dels treballadors de la restauració a l’aeroport 

Aquests dies de Setmana Santa l’aeroport ha viscut una situació especial.  Els treballadors dels establiments de restauració de l’aeroport fa nou dies que estan de vaga indefinida. Els treballadors reclamen a Aena millores en els seus contractes i asseguren incompliments per part d’algunes empreses adjudicatàries dels compromisos assumits anteriorment amb els sindicats.  Durant aquests dies s’han fet diverses mobilitzacions a l’aeroport per tal de fer notar encara més la vaga.

Com que hi havia aquesta vaga, aquests dies els usuaris s’han trobat amb una situació força anòmala: la majoria de restaurants i bars de l’aeroport tancats.