transit rondes

El Servei Català de Trànsit ha previst un dispositiu especial per la Setmana Santa. En aquests moments està en marxa la segona fase de l’operació sortida, que durarà fins aquest divendres 30. Durant aquests dies s’espera que surtin de Barcelona i l’àrea metropolitana 400.000 vehicles. Les carreteres on es preveu que puguin haver més complicacions seran les que condueixen cap a la costa i també les de muntanya, perquè les pistes d’esquí encara estan obertes.

Es tracta d’un moment especial de transició entre la mobilitat típica de l’hivern i la de l’estiu amb vehicles que ocuparan les principals vies catalanes, tant les que duen a les zones de muntanya, com a la Costa Daurada i la Costa Brava. La Setmana Santa s’ha dividit en dues fases, la primera ja ha passat.

La segona fase és la que s’ha iniciat aquest dijous a les tres del migdia i durarà fins divendres a la mateixa hora. Durant aquestes hores s’espera que surtin de Barcelona i de l’àrea metropolitana uns 400.000 vehicles. Segons han explicat des del Servei Català de Trànsit, les complicacions  a les carreteres dependran de les condicions meteorològiques. Alguns viatgers canviaran de plans a l’hora de sortir de vacances o bé de tornar en funció del temps que faci.

Les carreteres amb més complicacions

Segons trànsit, les vies que poden tenir més complicacions durant la sortida seran l’A-2 entre Abrera i Esparreguera; també l‘AP-7, en sentit, Girona, i la mateixa autopista, en sentit Tarragona. També s’espera densitat a les carreteres que van cap a destinacions de muntanya com la C-16, que condueix cap a Berga; l’N-145, que porta cap a la zona de la Seu d’Urgell i Andorra. També la C-31 al pas per Platja d’Aro, i l’N-340 que porta cap al Vendrell, Altafulla i Roda de Berà.

Pel que fa a l’operació tornada, s’espera que les carreteres amb més problemes siguin l’AP-7, en ambdós sentits; la C-16 i la C-17; la C-31 i la C-32, i l’N-340, entre d’altres.

S’estima que la tornada concentri 625.000 vehicles

L’operació tornada d’aquesta Setmana Santa se centrarà des de les 12 h de diumenge 1 d’abril i fins a les 0 h del Dilluns de Pasqua (2 d’abril). S’espera que tornin cap a Barcelona i l’àrea metropolitana uns 625.000 vehicles.

El Departament d’Interior ha previst un total de 1.765 agents dels Mossos d’Esquadra desplaçats a les carreteres per garantir la seguretat viària durant la segona fase de Setmana Santa. També s’ha previst uns 1.529 controls preventius.

Com és habitual Trànsit ha emès uns consells bàsics per als conductors que viatgin durant aquest període. Els recomana revisar el vehicle abans de sortir, programar bé el viatge, no beure alcohol ni menjar de forma abundant i descansar prou abans d’agafar el cotxe.

operació sortida trànsit pantalles

La Setmana Santa ha començat amb mal temps. Tot i això aquest any les agències de viatges han incrementat les reserves en un 8 % respecte de la Setmana Santa passada, segons va anunciar l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe). L’associació ha previst que hi hagi un 5 % més de turistes nacionals a Catalunya i un 7 % més d’estrangers. També la previsió de vols a l’aeroport del Prat és força elevada. Durant aquest diumenge van haver-hi 980 moviments. Els dies que hi haurà més vols seran diumenge i dilluns en què se superaran el miler de vols al dia.