L’emblemàtica pastisseria Foix de Sarrià fa uns anys que elabora la “colomba pasquale” (“colom de Pasqua”), un dolç de la família del panettone, que requereix un complex procés d’elaboració en què és clau una bona massa mare de llevat natural.

Fa 30 anys que la pastisseria Foix de Sarrià elabora panettone per Nadal i, des de fa tres, també es van animar a fer la “colomba pasquale”. La idea va venir de la proximitat amb l’Escola Italiana, segons explica el gerent, Jordi Madern: “Com que aquí a prop tenim l’escola i clients italians, alguna vegada n’havien demanada i vam decidir fer-ne”. La decisió ha estat tot un èxit perquè quan falten pocs dies per a Dilluns de Pasqua ja els en queden ben poques.

La “colomba pasquale”, en italià “colom de Pasqua”, rep aquest nom perquè el seu motlle té forma de colom. Requereix un procés d’elaboració d’uns quants dies. El més important per fer-la és el llevat natural, la massa mare. El pastisser de la casa, Jordi Madern, destaca que “està feta amb suc de fruita i farina, que es va renovant durant tot l’any afegint-hi aigua i farina”. A part del llevat, la “colomba” també porta mantega i taronja.