Els turistes estrangers venen, sobretot, atrets pel bon temps que caracteritza Barcelona. A diferència de l’any passat, la Setmana Santa ha començat amb ruixats, però el termòmetre ha repuntat. Ja fa dies que arriben turistes d’arreu del món a la ciutat. S’esperen un 7 % més de turistes estrangers que l’any passat per aquestes dates i un 5 % més de turistes de la resta de l’estat.

Molts visitants estrangers arriben a Barcelona per començar les vacances, però tenen la intenció de visitar altres ciutats de l’estat. A l’aeroport també hi ha barcelonins que tornen després de passar uns dies fora i que ja han acabat les vacances, mentre que d’altres marxen cap a destinacions europees com París o Londres.

En total durant aquesta Setmana Santa s’enlairaran i aterraran més de 10.000 avions al Prat amb prop d’1,9 milions de seients oferts. Entre diumenge i dilluns és quan s’espera més volum de passatgers, dies en què se superaran el miler de vols cada jornada, xifres una mica superiors a les de l’any passat per aquestes dates.

Els treballadors de l’hostaleria de l’aeroport secunden la vaga indefinida

Un centenar de treballadors del sector de la restauració de l’aeroport

s’han manifestat aquest divendres a la Terminal 1 per demanar a Aena millores en el seus contractes. Expliquen que secunden una vaga indefinida, que compta amb la participació de 420 treballadors, per “l’incompliment per part d’alguna de les empreses adjudicatàries dels compromisos assolits amb els sindicats“. Estan patint, diuen, una “vulneració clara de la subrogació que totes parts havíem assumit”. A més, segons afirmen els treballadors en vaga, no se’ls aplica “el sistema de torns de treball en rotació, ni el calendari de vacances”.