Pel que fa a l’operació tornada, des de Trànsit han previst que les carreteres amb més problemes siguin l’AP-7, en tots dos sentits; la C-16 i la C-17; la C-31 i la C-32, i l’N-340, entre d’altres.

Fins al moment, l’operació tornada de Setmana Santa està sent esgraonada a les carreteres catalanes, amb algunes retencions a la N-340 a Comarruga direcció Barcelona o congestions a la C-16 a Guardiola de Berguedà direcció Barcelona, entre altres.  Als accessos de la ciutat, fins diumenge al vespre, la circulació és fluida.

Una operació marcada per les accions dels CDR 

La jornada també ha estat marcada per diverses accions dels Comitès per la Defensa de la República

, després que els últims dies haguessin fet crides als conductors per no pagar els peatges durant l’operatiu de tornada. A les 4 de la tarda, els CDR han desmuntat les barreres del peatge de l’AP-7 a la Roca del Vallès. Mentre ha durat l’acció, una hora aproximadament, els conductors han pogut passar el peatge sense pagar mentre sonaven les campanes d’alerta. Els activistes han posat diverses bosses d’escombraries a les càmeres de seguretat per evitar que els conductors que se saltaven el control poguessin ser identificats. Un cop s’ha desconvocat l’acció, els operaris s’han posat a treballar per restablir el servei.

Els CDR també han aixecat altres barreres de peatges, com ara el de l’AP-7 al Vendrell i l’Hospitalet de l’Infant. També han obert barreres a l’autopista C-16 a l’altura de Sant Vicenç del Castellet, prop de Manresa. Totes les accions han durat al voltant d’una hora.

A banda, també hi ha hagut talls intermitents d’uns 20 minuts a la C-13 a l’altura de Térmens, a la Noguera, per una manifestació organitzada pels CDR per protestar contra l’empresonament de polítics independentistes i recordar els sis mesos del referèndum de l’1 d’octubre. L’acció ha començat pels voltants de les 16.30 h hi ha generat cues d’un quilòmetre en ambdós sentits de la marxa.

Els CDR ja van fer una acció similar el dijous passat, quan van aixecar durant dues hores les barreres dels peatges de l’AP-2 a Montblanc.

Consells per viatjar 

Com és habitual, el Servei Català de Trànsit ha emès uns consells bàsics per als conductors que viatgin durant aquest període. Els recomana revisar el vehicle abans de sortir, programar bé el viatgeno beure alcohol ni menjar de manera abundant i descansar prou abans d’agafar el cotxe.