TMB restaurarà trens històrics de les sèries 100, 300, 400, 1100 i 3000 de metro en el marc del centenari. Els treballs permetran que els cotxes puguin ser exposats en els actes que es preparen pel centenari del metro a Barcelona, que aviat es coneixeran. La licitació de la restauració és de 2,1 milions d’euros i inclou la retirada d’amiant en alguns d’aquests trens.

Què es farà amb els trens?

Tots els cotxes es netejaran per dins i a l’exterior s’hi farà una neteja acurada. Es faran reparacions de
paviment, marcs, finestres, portes i panells laterals. També es restituirà la il·luminació a les zones de passatge i cabina perquè tingui prou il·luminació quan estiguin exposats. A la part exterior es repararan desperfectes en xapes i es vinilarà amb els colors que tenien quan van deixar de funcionar. A banda, s’equiparan amb una escala i una rampa d’accés per poder accedir-hi.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que l’exposició, així com els propers actes en el marc del centenari, permetran “apropar la història del metro de Barcelona a tota la ciutadania, un
transport públic que és i ha estat clau per al creixement i desenvolupament de la nostra ciutat”.

Les característiques tècniques de la restauració han estat aprovades per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, ja que alguns dels vehicles són bens culturals d’interès nacional (BCIN).