vaga busos

A partir de dilluns, 22 d’abril, la Línia 11 d’autobús (la Trinitat Vella – les Roquetes) desapareix per reestructurar-se en dues línies noves de proximitat per als districtes de Nou Barris i Sant Andreu: la 134 i la 133, respectivament.

Segons TMB, el canvi suposa una millora de les freqüències de pas i s’augmenta la capacitat de passatge. També permet una millor comunicació amb punts de referència com el CAP de Sant Andreu i els equipaments culturals. Segons l’Ajuntament i l’empresa, la mesura s’ha establert després d’analitzar-ne la regularitat i la freqüència, i compartir-ho amb els veïns i els districtes.

La Línia 134 donarà servei a Nou Barris

La nova línia circular, amb terminal única a les Roquetes, té el mateix recorregut que la Línia 11 fins al passeig d’Andreu Nin amb el carrer de Rosselló i Porcel, on haurà de girar a l’avinguda Meridiana per arribar a l’estació de Fabra i Puig. Des d’allà enllaçarà amb la seva ruta actual. Es calcula que tindrà una freqüència de pas d’entre 15 i 18 minuts els dies feiners, 20 minuts els dissabtes i entre 24 i 27 minuts els festius.

A les parades ja existents que donen servei al CAP Roquetes, CAP Chafarinas i CAP Rio de Janeiro, també es millora la connexió amb l’estació de bus i de tren de Sant Andreu Arenal, així com amb l’estació de metro de Fabra i Puig. A més, es millora la comunicació per arribar al CAP Sant Andreu, centre sanitari de referència per a una part important de la població de Nou Barris.

La Línia 133 donarà servei a Sant Andreu

Fins ara aquesta línia funcionava com a Bus del Barri, des que es va crear l’any 2018, i unia els barris de Baró de Viver, Sant Andreu de Palomar i el Bon Pastor. Amb la modificació es converteix en una línia de proximitat circular. Pel que fa a les freqüències, seran de 15 minuts els dies feiners, 20 minuts els dissabtes, i entre 37 i 40 minuts els festius. A més, s’ampliarà l’horari de servei els caps de setmana.

TMB ha previst una campanya informativa que inclou un fullet explicatiu i cartells a les parades i a l’interior dels autobusos de la línia, a més d’informadors en alguns dels vehicles i en algunes parades els dies previs de vigència de la mesura i el mateix dilluns, 22.