El Bus del Barri 116 s’ha tornat invisible per als turistes. Des de fa uns dies ha deixat d’aparèixer a les cerques de Google Maps com a transport públic que permet arribar fins a l’entrada principal del Parc Güell pel carrer d’Olot. Aquesta mesura pretén evitar la saturació de la línia amb el turisme que vol arribar al parc de Gaudí i segons els veïns sembla que, de moment, està funcionant.

Analitzem al ‘bàsics’ l’eficàcia d’aquesta iniciativa amb la doctora Gilda Hernández Maskivker, cap del Departament de Turisme de l’Institut Químic de Sarrià i directora de la Càtedra de Turisme, Sostenibilitat i Innovació, que considera que aquesta ha de ser una “mesura puntual si és una situació extrema, però no podem estar amagant serveis públics tret que plantegem un transport especial per als turistes”. També , reflexiona que és contradictori ja que el turista busca “autenticitat”, no serveis especials.

Hernández Maskivker creu que una “bona planificació de les administracions i el sector privat és fonamental per gestionar les aglomeracions de turistes”. A més, afegeix que “no crec que sigui necessari continuar promocionant Barcelona com a destinació turística” i reflexiona que perquè una ciutat sigui bona per als turistes abans han de viure-hi bé els veïns.