Durant els primers dies del tall de l’L1 del metro una munió d’informadors han ajudat els usuaris a orientar-se. Els indiquen on són les parades dels busos llançadora i busquen les millors combinacions segons cada trajecte. Ara, TMB ha decidit allargar el servei. Si en un inici havia de funcionar només els primers dies, finalment continuaran informant els viatgers durant una setmana més. Cal dir que després del primer cap de setmana sense la Línia 1 del metro entre el Clot i el Fondo TMB ja va incrementar el nombre d’informadors i els va redistribuir per fer més eficient el desplegament.

Així mateix, l’operador dels transports públics de Barcelona ha fet públic en un comunicat la seva posició. Considera que el dispositiu alternatiu per les obres al metro està funcionant correctament. TMB recorda que les dues llançadores independents —una des del Clot fins a Fabra i Puig i l’altra entre Sant Andreu i el Fondo— no estan pensades per fer tot el recorregut, sinó per cobrir dos trams independents del trajecte. Defensa que no es podia fer una sola llançadora per substituir el metro i assegura que el dispositiu actual és la millor de les opcions.

Un dispositiu amb crítiques

Les crítiques no han faltat a les alternatives que ha previst TMB durant els dos mesos d’obres a les nou parades de l’L1. El sindicat UGT de bus lamenta que ja va avisar que hi hauria problemes entre els usuaris i lamenta que són els conductors de les llançadores els qui pateixen la frustració dels usuaris, uns viatgers que veuen incrementat el temps que destinen als desplaçaments habituals. Alguns grups polítics de l’oposició, com ERC i JxC, també desaproven el dispositiu alternatiu de transport, mentre que el govern municipal s’alinea amb TMB.