Un grup d’usuaris del metro amb discapacitats físiques ha denunciat que les alternatives que TMB ha donat a les persones amb discapacitat mentre duri el tall a l’L1 no són “convincents”. Per expressar el seu malestar, un nombre reduït de persones ha tallat el pas del bus alternatiu a la parada del Clot durant uns minuts.

Una de les persones afectades, l’activista Xavi Dua, ha explicat a betevé que “fa dos mesos que havíem previst aquesta problemàtica”, i ha lamentat, com també ha fet en un comunicat el grup cooperatiu TEB (que treballa en la inserció de persones amb discapacitats), que per accedir als autobusos i dissenyar les rutes alternatives no se’ls ha tingut en compte”. L’entitat afegeix que la informació facilitada als discapacitats no és prou clara.

Una llançadora a demanda

De la seva banda, TMB argumenta que han posat en funcionament un servei específic per a les persones amb mobilitat reduïda mentre duri el tall de la línia 1 de metro. Es tracta d’un bus a demanda. Els usuaris amb discapacitat física poden trucar per telèfon per demanar que els portin de la parada de Clot, que no és accessible, fins a l’estació de Glòries, que sí que està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Els usuaris, però, lamenten que la llançadora que cobreix part del trajecte del metro els deixa a força distància del punt on els recull el servei a demanda. Per això mantenen la reivindicació i defensen que l’operador no els ha tingut en compte.