El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha comprovat de primera mà les afectacions a l’L1 mentre se’n renoven les vies. Aquest dimarts ha fet part del recorregut tallat amb el primer dels dos busos llançadora que ha habilitat TMB com a transport alternatiu (el que va de Clot a Fabra i Puig).

Després d’un trajecte de gairebé 45 minuts (entre el trajecte en bus i un tram a peu entre Fabra i Puig i Onze de Setembre, on comença el recorregut el segon bus llançadora) que ha fet Maragall acompanyat de representants d’entitats veïnals, el republicà ha avisat d’“una certa improvisació i insuficiència” per part de TMB.

Maragall ha lamentat “l’actitud de suficiència” de l’empresa pública, que aquest dilluns va descartar de totes totes fer un únic bus llançadora que reprodueixi el trajecte del metro sense servei, i ha convidat els responsables de TMB a “fer el mateix que he fet jo i que parlin amb la gent”. En paral·lel també ha demanat que es prenguin mesures correctores “tan aviat com sigui possible”.

JxC i Cs se sumen a les crítiques

També s’han sumat a les crítiques JxC i Cs. El regidor de JxC Jordi Martí ha avisat que el primer laborable amb el tall a l’L1 “va ser un caos” perquè “milers d’usuaris van patir la manca de previsió”. Martí també ha demanat “un nou pla de contingència” a TMB i l’Ajuntament perquè “el dispositiu actual no satisfà les necessitats dels usuaris”.

Des de Cs —a través d’un comunicat— la presidenta de la formació, María Luz Guilarte, ha apuntat una manca de previsió per part de TMB i ha assegurat que “s’estan perjudicant milers d’usuaris” que ara triguen més estona en fer el recorregut que feien en metro. La líder taronja a l’Ajuntament també ha carregat contra l’empresa de transports perquè “no ha ofert una alternativa de transport eficaç”.

Janet Sanz respon

La tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, ha respost a les crítiques des de la inauguració del tram reformat de Pere IV. Sobre el viatge d’Ernest Maragall en el bus llançadora ha dit que “els regidors tenen l’obligació de contrastar els serveis” de la ciutat perquè puguin informar al govern.

Pel que fa als transports alternatius a l’L1, Sanz ha valorat que “tècnicament s’està fent bona feina” i ha recordat que les molèsties als usuaris permetran “que el servei sigui el millor possible al setembre”.

Aquest dimarts, TMB ha dit en un comunicat que mantindrà els informadors en el tram afectat una setmana més.