Aquest dimarts, estem pendents d’Estrasburg per la constitució del Parlament Europeu i el futur de Puigdemont i Comín com a eurodiputats. Centenars de catalans es concentren a les portes de l’eurocambra per manifestar-los el seu suport. Tot plegat, mentre continuen les queixes per les obres a la Línia 1 del metro perquè els busos alternatius no estan adaptats i el mateix dia en què parlem de noves addiccions detectades per Projecte Home.


Augmenten les addiccions

L’últim informe de Projecte Home indica un augment del consum de cocaïna, alcohol i del cànnabis, sobretot entre els més joves. Però també que creix la compra compulsiva, el joc en línia, les tecnologies de la informació, el sexe, l’alimentació o els videojocs. Analitzem les causes d’aquest augment de les addiccions, com tractar-les i com prevenir-les. En parlem amb:

Segueix el debat en directe, aquí, de 9h a 10h:


Es constitueix el Parlament Europeu

Podran Carles Puigdemont i Toni Comín prendre possessió del seu escó al Parlament Europeu? El Consell per la República ha convocat una manifestació a Estrasburg per demanar que no els vetin i per la llibertat dels presos polítics. En parlem amb Elisenda Paluzié, presidenta de l’ANC:


Més queixes per les obres a la Línia 1

Alguns usuaris del transport públic han denunciat que el bus alternatiu a la Línia 1 del metro no està adaptat per a les persones que van en cadira de rodes. Una queixa que se suma a les de molts altres usuaris d’aquesta línia, que es veuen afectats pel tall entre les estacions de Clot i Fondo, que s’allargarà durant dos mesos. En parlem amb Jordi Gómez, portaveu d’UGT al Comitè d’Empresa de Metro:


L’actualitat a les xarxes

Les xarxes socials s’omplen de reptes impossibles, com el “bottle cap challenge” o com entendre com acabarà el serial de Puigdemont, Comín i Boye al Parlament Europeu. L’Albert Puyuelo, però, també es fa ressò de la polèmica generada per les declaracions d’un nunci del Vaticà sobre Franco i de la imatge viral de les dones dels líders mundials, durant la reunió del G20 al Japó, entre d’altres:


Gimcana cultural

L’exposició d’Oriol Maspons al MNAC, les Nits d’estiu del CaixaForum, el cinema a la fresca de la platja de Sant Sebastià o la nova temporada de Parking Shakespeare al Parc de l’Estació del Nord són només algunes de les propostes que ens porta la Bea Rodríguez:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: